Παραλίες

Εδώ θα σας παρουσιάζουμε τις πιο προσβάσιμες και τις πιο γνωστές παραλίες, υπάρχουν όμως πολύ περισσότερες και σας αφήνουμε να τις ανακαλύψετε μόνοι σας.

ΑΙΔΗΨΟΣ: Εάν βουτήξετε στην άκρη της, μπορείτε να απολαύσετε τις ευεργετικές ιδιότητες της ιαματικής πηγής η οποία καταλήγει σε αυτήν την παραλία.

ΠΕΥΚΙ: Το χωριό μεγάλωσε τα τελευταία χρόνια αλλά κράτησε την ομορφιά.Πεντακάθαρα νερά και μια εκτεταμένη παραλία, ενας προορισμός που προτείνεται από όλους τους τουριστικούς οδηγούς και όχι άδικα.Είναι η πιο διάσημη παραλία αλλά το αξίζει. Όλες οι αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου,συνωμοτούν με σκοπό να μαγέψουν τον επισκέπτη.

ΤΣΟΥΚΑΙΤΗΣ: Εδώ εξασκείται στη ρακέτα και το Μπιτς βόλεϊ η χρυσή νεολαία της πόλης.

ΗΛΙΑ:Καλά κρυμμένα από την εθνική οδό που περνά μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα μια παραλία για όλα τα γούστα:

ΛΙΧΑΔΑ: Αν ακολουθήσετε την 45λεπτη διαδρομή θα αποζημιωθείτε με την υπέροχη παραλία

ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Λ.ΑΙΔΗΨΟΥ:Η απάντηση είναι θετική αν πρόκειται για την  παραλία Αγ.Νικολαου. Είναι μια πρότασή για εκείνους που δεν θέλουν ή δε μπορούν να απομακρυνθούν πολύ από εκεί που πάρκαραν το μέσο μεταφοράς τους ενώ ταυτόχρονα ζητούν ένα έντονα νεανικό περιβάλλον για να κάνουν το μπάνιο τους.

ΕΛΛΗΝΙΚΑ:Μεγάλη αμμουδιά με πεντακάθαρα νερά. Στολίδι της το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου μέσα στη θάλασσα.Εντυπωσιακή παραλία που εκπλήσσει ευχάριστα τον επισκέπτη.

Σε όλες αυτές τις παραλίες λειτουργούν ταβέρνες οι οποίες φιλοξενούν φίλους και τουρίστες. Έχει δεκάδες παραλίες και προσφέρεται για ήσυχες οικογενειακές αλλά και νεανικές διακοπές.

 

Λουτρά Αιδηψού

Η Αιδηψός αλλά και η Λουτρόπολη της Αιδηψού και ο ιαματικός τουρισμός αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για την  Β. Εύβοια .
Η Αιδηψός από τα αρχαία χρόνια ήταν γνωστή σ΄όλο τον κόσμο για τις ιαματικές πηγές  και το θεραπευτικό νερό που αναβλύζει από τα σπλάχνα της γης.Τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί στο μεγαλύτερο τουριστικό θέρετρο όπου  οι επισκέπτες καταφθάνουν από όλα τα μέρη της Ελλάδος για να απολαύσουν τα ιαματικά τους μπάνια. Μπορεί να αποτελέσει το κέντρο για της εξορμήσεις σας στα χωριά της βόρειας Ευβοίας μέσο του καλού οδικού δικτύου. Για το όνομά της Αιδηψού υπάρχουν πολλά ενδεχόμενα προέλευσης. Στην ιστορία συναντάμε την Αιδηψό σαν Αίδεψον ή Αίδηψον και αργότερα με σαν Ληψώ.

Στην σύγχρονη  Αιδηψό ανήκουν τρεις οικισμοί που αποτελούν και την σημερινή πόλη, η παραθαλάσσια  λουτρόπολη της Αιδηψού, το καταπράσινο χωριό της Αιδηψού και ο παραθαλάσσιος Αγ. Νικόλαος με τις όμορφες πλαζ και τις πολλές ταβέρνες του.Στην περιοχή τις Αιδηψού υπάρχουν υπέροχες πεντακάθαρες ακρογιαλιές, που λόγο τις γεωγραφικής περιοχής  είναι προστατευμένες από όλους σχεδόν τους ανέμους, και πανέτοιμες να προσφέρουν απόλαυση στους λουόμενους. Αξιόλογη είναι η φιλοξενία τον ντόπιων κατοίκων , οι  εγκαταστάσεις των ξενοδοχείων καθώς και οι πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις, διαμορφώνουν την εικόνα της εξαιρετικής αυτής Λουτρόπολης

Πληροφορίες: www.voriaevia.gr